2012年7月17日 星期二

(2012.7.17) [教練] 阿佛卡的西裝之謎 Advocaat: oerzuiging of sneer naar Russische bond?



PSV教練阿佛卡(Dick Advocaat)常常被說很節儉,甚至到了吝嗇的地步。最近有張網路熱傳圖片(上圖),更是充分表現了這點。在上周日在比利時對Racing Genk的練習賽(PSV最後2-0獲勝),這名出身海牙的教練坐在板凳上督軍,被拍到一個啟人疑竇的畫面。


他身上穿的西裝外套,很明顯看得出來,內裡繡有俄羅斯國家足球隊的隊徽。

節儉或輕蔑?

究竟,是PSV的制服還沒有準備齊全,還是阿佛卡對自己的東西節儉至極?抑或是,這位PSV新任教頭想讓前東家知道,自己可不是好欺負的軟柿子?

俄羅斯國家足球隊隊徽


違約

上周,俄國足協主席Nikita Simonian表示,阿佛卡做出違約行為。理論上他在莫斯科得待到七月十五號──和被拍到西裝內裡同一日期(很剛好?)──而同時,他七月一號起就已經在PSV就職。(詳情請見本文最下方)

阿佛卡在今年歐洲杯穿著同一件深藍色西裝外套(配白色鈕扣)


新西裝

PSV官方在一篇回應裡宣稱,依照傳統,球員和教練團在球季開始前會得到新西裝。但這群布拉邦特人,顯然本季還沒有到 Wildenberg Ynformal (位於恩荷芬市的西服店)光顧過。

另一張Pro Shots的不同角度照片,證實了該張臉書熱傳照的真實性


(七月十一號)
俄羅斯人責怪阿佛卡違約

俄國足協主席Nikita Simonian表示,阿佛卡做出違約舉動。



「阿佛卡和我們的合約七月十五號才到期,而他在六月十六號讓咱們的歐洲杯之旅出局,立即和PSV簽約,七月一號到該處就任。他的行為欺騙了俄國足協。」Simonian說。

Simonian不會支付阿佛卡最後一個月的薪水,這筆金額是三十萬歐元。「我們已經邀請他來好好聽聽我們國家隊的觀點。我們很怕從此見不到他。」


Van Dick Advocaat wordt nogaleens gezegd dat hij zuinig is. Krenterig zelfs. Een foto die op Facebook rondgaat, versterkt dat imago. De Haagse coach is op de plaat, tijdens het oefenduel Racing Genk - PSV (0-2) van afgelopen zondag, te zien met een opvallende blazer.

Aan de binnenkant van zijn colbert is een logo zichtbaar dat veel wegheeft van het embleem van de Russische nationale voetbalbond.

Zuinig of sneer?
Waren de nieuwe kostuums van PSV nog niet op voorraad of is Advocaat inderdaad zuinig met zijn spullen? Of wilde de kersverse PSV-trainer soms zijn voormalig werkgever laten zien dat hij niet met zich laat spotten?

Contractbreuk
Vorige week liet Nikita Simonian, voorzitter van de Russische voetbalbond, weten dat Advocaat contractbreuk heeft gepleegd. Zijn verbintenis in Moskou liep namelijk tot 15 juli - (toevallig?) ook de dag van het oefenduel in België - terwijl hij al sinds 1 juli werkzaam is bij PSV.

Nieuwe pakken
PSV laat in een reactie weten dat de spelers en technische staf traditioneel aan het begin van elk seizoen in nieuwe pakken gehesen worden. De Brabanders zijn voor dit seizoen nog niet langs geweest bij herenmodezaak Wildenberg/Ynformal, de supplier van de 21-voudig kampioen.

(11 juli)

Russen verwijten Advocaat contractbreuk

Dick Advocaat heeft contractbreuk gepleegd als bondscoach van Rusland. Dat zegt Nikita Simonian, voorzitter van de Russische voetbalbalbond.

'De verbintenis van Advocaat liep op 15 juli af', zegt Simonian. 'Hij heeft ons op 16 juni na de uitschakeling op het EK verlaten. En hij had al een contract getekend bij PSV, dat op 1 juli inging. Die actie bedreigt zijn verbintenis met de Russische voetbalbond.'

Simonian wil niet voldoen aan het laatste maandsalaris van Advocaat, een bedrag van zo'n 300.000 euro. 'We hebben hem uitgenodigd om te luisteren naar zijn visie over onze nationale ploeg. We zijn bang dat we hem nooit meer zien.'

沒有留言:

張貼留言